Яблучне вино

Яблочне виноЯблучне вино. Яблука дуже популярний і легкодоступний фрукт, а для тих, у кого є свої яблука, ще й безкоштовний. І трапляється так, що ці корисні дари природи, просто пропадають даремно. Але ж можна зробити яблучний сік або вино з яблук. Це слабкоалкогольне вино ще називають яблучний сидр.
Спочатку для приготування вина з яблук потрібно їх ретельно протерти ганчіркою або м’якою щіткою, мити їх не варто. Вирізаємо пошкоджені, гнилі частини, а так само серцевину разом з насінням. Але якщо ви любитель вина з гірчинкою, то їх можна залишити. Наступним етапом в приготуванні вина з яблук – це їхня переробка. Тут є кілька варіантів: терка (ручна або механічна) або соковижималка. Соковижималка дає нам більш чистий яблучний сік, а після терки ми отримаємо яблучну масу, яку ще належить віджати. Варто запастися терпінням, щоб приготувати вино з яблучного соку, потрібно чимало попрацювати.
Отриману яблучну масу поміщаємо в ємність з великим відкритим горлом і залишаємо на три дні. За ці дні рідина почне бродити і розділитися на дві складові: яблучний сік і мякоть. Перші два дні потрібно помішувати нашу масу, для кращого бродіння, на третій же день її чіпати не треба. Після цього мякоть необхідно видалити, щоб залишився тільки мутнуватий яблучний сік. Вино з яблук пройшло ще один етап на шляху до фіналу.
Для любителів солодкого вина – в яблучний сік можна додати цукор. Залежно від кількості доданого цукру яблучне вино може бути різного типу. Щоб отримати не сильно міцне сухе вино з яблучного соку, цукру, потрібно додати менше ніж 250 грам на літр. Якщо ви любите вино міцне, то цукру необхідно додати більше. Так само варто враховувати чи кислі чи солодкі яблука ви використовуєте.
В залежності від кількості доданого цукру яблучне вино можна робити, дотримуючись наступних пропорцій:
– сухе яблучне вино – 200 грам на 1 літру;
– напівсолодке яблучне вино – 300 грам на 1 літру;
– десертне яблучне вино – 400 грам на 1 літру.
Отриману рідину необхідно перелити у велику герметичну посудину. Заповнювати її треба приблизно на 80%, оскільки при бродінні будуть виділятися гази і піна. Гази потрібно буде виводити. Беремо тоненьку трубку, один кінець прикріплюємо в отвір у кришці нашого бутля, інший опускаємо в пляшку з водою. Це потрібно для того щоб гази могли вільно виходити, і не потрапляло всередину повітря. Якщо ж дати доступ кисню, то ми отримаємо не вино з яблучного соку, а оцет. Посудину ставимо в темне місце приблизно на місяць. Зберігаємо майбутнє яблучне вино при кімнатній температурі (близько 20 градусів). Через місяць- півтора вино з яблук необхідно відокремити від осаду, акуратно переливши його в інший. Після чого вино з яблучного соку вже майже готове. Потім в останнє його проціджують і переливають у пляшки.

Все про: , , , , ,