Вишневий чізкейк

Вишневий чізкейк

Вишневий чізкейк

Вишневий чізкейк. Освіжаючий кисло-солодкий чізкейк з вишнею – відмінний варіант для літнього свята. Крім цього він має ще один великий плюс – пекти його не потрібно!

Для приготування вишневого чізкейку потрібно:
– печиво розсипчасте – 200-250 гр.
– масло вершкове – 100-125 гр.
– сир – 300-350 гр.
– сметана – 300 гр.
– вишня – 400-500 гр.
– цукор – 300 гр.
– желатин – 45 гр.
– вишневий сік – 1-1,5 скл.

Приготування вишневого чізкейку:
Печиво перетерти в крихту. Масло розтопити і додати до печива. Ретельно перемішати. У роз’ємну форму (діаметром 21 см) викласти “тісто”. Сформувати корж і борти, приминаючи крихти руками. Можна зробити тільки корж-основу, без бічних стінок. Сир перетерти через сито. Вишні вимити і очистити від кісточок (200-250 гр. найкрасивіших відкласти для прикраси), перекласти в блендер.
Додати цукор (200 г) і перемолоти блендером. Ягідне пюре змішати з сиром. Додати сметану і ретельно збити міксером. 30 гр. желатину розвести в 100 гр. води. Нагріти на водяній бані.
Додати желатин в сир, постійно збиваючи міксером. Викласти сирну масу на корж з печива і поставити сирно-вишневий торт в холодильник до застигання (4-5 годин, а краще на ніч). Приготувати желе: сік змішати з цукром, залити сумішшю залишився желатин (15 гр). Розчинити на водяній бані. На сирний корж налити желе шаром 0,3-0,5 см. Так як сирний корж холодний, желе з соку застигне практично відразу. Зверху викласти вишню без кісточок. Акуратно залити вишню желе яке залишилося. Можна залити ягоди повністю, можна частково. Залишити вишневий чізкейк для застигання в холодильнику на 1-2 години. Акуратно зняти борти форми. Вишневий чізкейк готовий. Смачного!!!

Все про: , , ,