Вино з вишні

Вино з вишні

Вино з вишні

Вино – це напій, який ще був популярним серед наших предків, і залишився широко розповсюдженим й донині. Вино корисне, красиве і просто смачне. Вибір вина в магазинах величезний, але немає нічого кращого за домашнє вино, в який вкладено душу і тільки натуральна сировина.
Без сумніву, першість серед домашніх вин займає виноградне, але нічим не гірше, і навіть цікавіше, буде виглядати на вашому столі вино з вишні. Його букет, аромат і чудовий колір підкорять вас відразу ж, а доступність ягоди в нашому кліматі відразу ж підвищує рейтинг напою. Вишневе вино найкраще виготовляти з простих сортів вишні. Ягоди для нього потрібно використовувати чисті і стиглі. Перезрілі ягоди, пошкоджені хворобами чи шкідниками краще не використовувати, оскільки вони можуть зіпсувати кінцевий продукт, і всі ваші зусилля пропадуть даремно. Збирати плоди потрібно тільки в суху погоду. Якщо ви зібрали ягоди напередодні приготування вина, то зберігайте їх тільки в холодильнику (прохолодному місці). Але якщо вишні пролежать більше ніж три дні, то знайте – ці плоди вже не придатні для виноробства.
Розрахувати скільки вина ви отримаєте в результаті не складно. Кінцевий продукт буде становити приблизно 60% (трохи більше половини) від початкового об’єму всієї суміші (ягоди, цукор, вода). Тобто з 10 літрів вихідних продуктів ви отримаєте близько 6 літрів чистого вина. Відповідно при збільшенні обсягу інгредієнтів, збільшується кількість вина.
За класичним рецептом для приготування вишневого вина необхідно:
– Ягоди вишень – 10 л.
– Вода – 10 л.
– Цукор – 3 кг
Щоб отримати гарне вишневе вино, не залежно від нюансів рецептури потрібно запам’ятати основні етапи його виробництва:
– Вишню потрібно перебрати і видалити кісточки. Можна їх і не видаляти. Є рецепти, де саме так і роблять. Але це тільки в тому випадку, якщо ви любите присмак мигдалю, який, безсумнівно, буде присутній у вині, якщо використовуються цілі ягоди.
– Чисті ягоди (в більшості рецептів вишню не миють) необхідно розім’яти і залити чистою водою. Чистий вишневий сік зробить вино кислим, так як в ягодах повно кислот, а ось цукру вкрай мало.
– Після двох діб суміш потрібно ретельно віджати. Отримана рідина і буде основою вашого вина.
Якщо за 1-2 дні процес бродіння не почався або вкрай слабкий – додайте в рідину жменю немитих родзинок. В кінці приготування просто процідіть разом з рештою непотрібним вам осадом. Однак бродіння буде проходити набагато активніше, ваші зусилля і продукти не пропадуть дарма, а вино вже точно не постраждає.
На залитий бутель рідини, на її шийку, одягнути рукавичку з гуми, яку можна легко і не дорого придбати в аптеці. Через кілька днів почнеться бродіння, яке буде тривати близько місяця. Весь цей час ваш бутель повинен знаходитися в темному і теплому місці. Коли рукавичка сильно здується, без єдиної ознаки на продовження процесу бродіння – молоде вино з вишневих ягід готово.
Якщо вам буде потрібно зберегти його протягом тривалого часу – додайте в нього півлітри міцного алкоголю, яким може бути 40% спирт або гарна горілка. Звичайно, в цьому випадку міцність напою дещо збільшитися, але в ньому не почнуть розвиватися мікроорганізми.
Для отримання кріпленого вишневого вина необхідно:
– Ягоди вишень – 10 л.
– Вода – 2 л.
– Цукор – 2 кг.
– 40% спирт або горілка – 0,5 л.
– Винні дріжджі – 1 пакетик
Підготуйте вишню: подрібніть, залийте водою, через добу – відіжміть. В отриману рідину потрібно додати винні дріжджі. Зачекавши 10 днів вам необхідно перелити майбутнє вино в чисту ємність так, щоб не піднявся осад на дні. Це нескладно зробити за допомогою тоненької гумової трубочки. Тепер в напій вливають спирт (горілку) і всипають цукор. Після чого ваше очікування повинно тривати приблизно ще на 10 днів. Потім, отримане вино потрібно профільтрувати і розлити в чисті скляні пляшки. Зберігати його потрібно в прохолодному місці.

Все про: , , ,