Вино “Вермут”

Вино "Вермут"Вермут – це десертне вино, ароматизоване настоянкою з різних трав. Для приготування вермуту в домашніх умовах зручно заготовлювати виноматеріали окремо, змішувати їх після відокремлення від осаду. Готують виноматеріали для вермуту так само, як і для десертного вина. Вермут буває білий і червоний залежно від вхідних у нього виноматеріалів.
Після купажування (змішування) вермут наливають в бутлі до половини висоти горлечка, закупорюють і залишають на 3 тижні для настоювання. Через 3 тижні готовий вермут звичайним способом розливають у пляшки для вживання.

Склад червоного вермуту:
– журавлинний виноматеріал 3 л
– чорничний 7 л
– мед 1 л
– настій трав 1 чайна ложка
Склад білого вермуту:
– яблучний виноматеріал 8 л
– виноматеріал з дикої горобини 2 л
– мед 0,8 л
– настій трав 1-2 чайні ложки

Інгредієнти запашної настоянки для вермуту:
– горілка 250 г
– деревій 4 г
– кориця 3 г
– м’ята 3 г
– горіх мускатний 1 г
– кардамон 2 г
– шафран 1 г
– полин 3 г

Приготування настойки для вермуту:
Трави подрібнюють, поміщають в пляшку з горілкою і дають настоятися протягом тижня, щодня збовтуючи пляшечку з настойкою.
Крім зазначеного в інгредієнтах складу також можна приготувати настій для вермуту з чебрецю, кореневища фіалки, запашного полину. Можна обійтися без якої-небудь з трав. Головне – щоб був полин, його також можна замінити екстрагоном.
На 1 л вермуту треба 120 г настоянки для вермуту на горілці і 100 г цукру. Всі компоненти ретельно перемішати, розлити в пляшки до середини горлечка. Через 2-3 тижні вермут набуде духм’яний букет. Напій добре зберігається.

Все про: , ,