Вино “Ізабелла”

Вино - ІзабеллаВино «Ізабелла», рецепт якого пропонується, отримало свою назву від однойменного сорту винограду. Хоча професійні винороби невисокої думки про достоїнства «Ізабелли», в домашньому виноробстві рецепт вина з винограду «Ізабелла» залишається затребуваним завдяки доступності сировини і традиційної популярності цього напою.
Для приготування вина «Ізабелла» необхідно:
– виноград «Ізабелла» 8 кг
– вода 10 л
– цукор 1 кг
Як приготувати вино з винограду «Ізабелла»? Послідовність наступна. Зваріть сироп з води і цукру, охолодіть його. Після того як сироп охолоне, залийте ним попередньо розім’ятий виноград. Бажано вилити це в якусь велику банку (так буде видно, що відбувається з вмістом). Поставте банку в тепле місце, попередньо зробивши водяний затвор. Після того, як вино перебродило, відокремте молоде вино від осаду, що утворився в ньому (найпростіший спосіб – за допомогою марлі), і поставте бродити вдруге. У цей період бульбашки газу будуть виділятися слабо, а в кінці зовсім зникнуть. Коли бродіння закінчиться, розливайте вино по пляшках. Проціджування необхідно, для того щоб відокремити вино від осаду, в якому багато різних нерозчинних частинок, які легко загнивають і надають вину особливий присмак, а то й зовсім псують його.

Все про: , ,