Вино із смородини

Вино із смородиниВино із чорної смородини. Для приготування ароматного вина з чорної смородини в домашніх умовах необхідні наступні інгредієнти:
– смородина чорна скільки піде
– малина 1 стакан
– цукор 300 г
Стиглі ягоди смородини добре промити, пропустити через м’ясорубку, але краще їх розім’яти. У трилітрову банку засипати 300 г цукру, склянку малини для бродіння, все розмішати. Всією цією суміші має бути 2/3 банки. Банку закривають поліетиленовою кришкою з трубочкою, яка встромлена в отвір кришки. Зовнішній кінець трубочки опускають у посудину з водою (для того щоб повітря не потрапляло в банку з вмістом, а вуглекислий газ, який утворюється при бродінні, ішов у банку з водою). Можна також використовувати медичну рукавицю, яку після сильного збільшення потрібно проколоти голкою. Банку варто тримати при температурі 20 – 22 ° С протягом місяця. Коли припиняється виділення бульбашок, знімають кришку і додають трохи цукрового піску (80 – 100 г), знову закривають кришкою і опускають трубочку у воду. Після закінчення процесу бродіння вина із смородини проціджують через 2 шари марлі, віджимаючи ягідну масу.

Все про: ,

Читайте також на Happy Lady.in.ua :