Жіночий портал Happy Lady.in.ua Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини

Шашлик зі свинини

Шашлик із свинини. В літню пору, мабуть кожен збирається частенько на відпочинок за місто, на дачу, а як же без шашлика. Неперевершеною доругою стравою є шашлик зі свинини, замаринований в помідорах, розмарині і цибулі – смачний, соковитий, ароматний.
Головний секрет смачного шашлику – правильне приготування та якість м’яса. Воно має бути свіже, раніше не морожене. Найкраще підійде шия, полядвиця.

Для приготування свинного шашлика необхідно:
– 2 кг свинини
– 1 кг помідорів
-300 г цибулі
– 5-7 гілочок розмарину
– сіль
– перець
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Приготування свинного шашлика:
– Цибулю нарізати півкільцями.
– Помідори нарізати невеликими кубиками.
– М’ясо нарізати невеликими шматочками.
– Перемішати м’ясо і цибулю.
– Додати помідори, ретельно перемішати.
– Помідори і цибуля повинні бути добре розім’яті.
– Листочки розмарину звільнити від гілочок, додати до м’яса.
Добре перемішати.
– Маринувати в холодному місці протягом 6-8 годин.
– Перед приготуванням посолити, поперчити.
– М’ясо щільно нанизати на шампури.
– Смажити над розжареним вугіллям, періодично перевертаючи шампури.

Свинний шашлик – мабуть найкращий, адже у свині досить жирне і ніжне м’ясо, яке швидко вбирає маринад і не пересихає під час приготування на вогні. Часто для пришвидшення процесу маринування додають: очет, мінеральну воду або кефі, проте, якщо не піджимає час, то можне обійтись.
Найважливіше – готування шашлика повинно проходити на дуже гарячому вугіллі, чи згорівших дровах, проте так, щоб вогонь, якщо він є, не торкався м’яса. Якість деревини також дуже впливає на «дух» вугілля, а значить на час приготування і смак шашлика. Не варто палити хвойні: сосна, ялинка, смерека, ідеально підходить – дуб, бук, вільха, фруктові: яблуня, груша, вишня, слива.
Способи смаження також різні, для жирнішого шашлика використовують бритванку, сухішого – мангал, шампура чи сітка (барбікюшниця).
Якщо сильний жар, бачите, що м’ясо шашлика робиться сухим, можна полити трохи сухим вином, соусом чи маринадом.

Читайте також інші жіночі поради для краси, дієти, фітнес, відпочинок, в’язання, кулінарія, рецепти, випічка, салати, напитки:


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/filib142/domains/happylady.in.ua/public_html/wp-content/themes/happy lady/single.php on line 22


Ваш отзыв