Жіночий портал Happy Lady.in.ua Рулька

Рулька

Рулька

Рулька. Рум’яна, що пробуджує своїм ароматом апетит, запечена свинна рулька із задоволенням приймається на будь-якому столі, навіть святковому. Рецепт простий, але, як відомо, просте часто і буває найсмачнішим.

Для приготування рульки потрібно:
– свинна рулька вагою приблизно 1,3 кг або 2-3 невеликі рульки
– часник 1-2 головки
– суміш рівної кількості гірчиці і соєвого соусу
– суміш солі і перцю
– суміш орегано, куркуми, розмарину, гірчиці, солі і перцю

Приготування рульки:
Миємо та ретельно обсушуємо рульку. Шпигувати рульку часником чи ні – справа смаку. Протикаємо, повертаємо ніж, щоб розширити отвір, і заштовхуємо цілу або розрізану уздовж часточку часнику. Рульку запікають не чіпаючи шкіру, або зробивши в ній пересічні надрізи (з надрізами м’ясо пропечеться трохи швидше і буде м’якшим). Чим би ми не обмазували (маринували) рульку – краще, якщо вона встигне промаринувати хоча б годину-дві. А ще краще – ніч або добу. Різниця в тому, що, залишаючи маринуватися ненадовго, можна використовувати сіль. А от якщо залишаємо на півдоби-добу в холодильнику – солити будемо перед запіканням. У будь-якому випадку – рулька запечеться краще і буде м’якшим, якщо вона має перед посадкою в духовку кімнатну температуру. Тобто з холодильника м’ясо треба дістати заздалегідь. Духовку попередньо розігріваємо до 200 °. Великій рульці потрібно в середньому півтори години або більше для готовності, маленькій – менше. Визначити готовність рульки можна проткнувши дерев’яною паличкою або зубочисткою м’ясо в самому товстому місці. Якщо паличка йде легко і виділяється прозорий сік – готово. Можна запікати у фользі або рукаві, тоді м’ясо не потрібно перевертати, варто тільки хвилин за 20 до закінчення розкрити фольгу або рукав, щоб отримати апетитну кірочку. Рульку без фольги або рукава треба періодично повертати, щоб була рум’яною з усіх боків. Готову рульку виймаємо, даємо постояти хвилин 20-25. Після чого нарізаємо і подаємо. Смачного!!!

Читайте також інші жіночі поради для краси, дієти, фітнес, відпочинок, в’язання, кулінарія, рецепти, випічка, салати, напитки:


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/filib142/domains/happylady.in.ua/public_html/wp-content/themes/happy lady/single.php on line 22


Ваш отзыв