Полуничне варення

Полуничне варення

Полуничне варення

Полуничне варення. Нарешті настав улюблений сезон полуниці. Перший захват від появи цієї диво – ягоди пройшов, дітвора поласувала вдосталь і це означає що пора подумати і про варення з полуниці на зиму.

Для приготування полуничного варення потрібно:
– полуниця – 3 кг
– цукор – 2 кг
– посуд для варіння з товстим дном.

Приготування полуничного варення:
При варінні полуничного варення слід зупинитися на деяких важливих моментах:
1. Найсмачніше варення вийде з домашньої ароматної полуниці.
2. Полуницю спочатку промити, обсушити і тільки потім видалити чашолистки.
3. При варінні варення обов’язково видаляти піну.
4. Варити полуничне варення в 3-4 прийоми по 5-10 хвилин.
Підготовлену полуницю висипте в посуд з товстим дном або широкий таз з плоским дном.
Далі в полуницю насипте 1 кг цукру і залиште на 6-8 годин. Полуниця має пустити сік. Найкраще засипати полуницю цукром вранці, а до вечора її вже можна вcкип’ятити перший раз. Після того, як полуниця пустить сік, ставимо її на плиту і даємо закипіти. Обов’язково знімати піну, яка буде з’являтися на поверхні. Після закипання додати 400 г цукру з кілограма який залишився. Кип’ятимо 10 хвилин на самому маленькому вогні. Після цього залишаємо остудитись на 6-8 годин. Варення краще прикрити рушником. Через 6-8 годин даємо варенню закипіти вдруге, додаємо ще 300 грам цукру і кип’ятимо ще 10 хвилин. Залишає знову на 6-8 годин остудитись. Знову ставимо на вогонь, даємо закипіти, і висипаємо 300 грам цукру які залишилися. Кип’ятимо 5 хвилин і при бажанні додаємо трохи лимонної кислоти. Готове варення знімаємо з вогню і даємо йому постояти 10-15 хвилин. За цей час підготовляємо півлітрові банки (вони повинні бути чистими і сухими). Розливаємо полуничне варення по баночках до самого верху і ставимо стерилізувати (у металевий таз на дно ставимо газету, розставляємо банки зваренням,які накриті металевими кришками для закатування, лиємо гарячу воду у таз до шийки банки, після закипання води вогонь скрутити,щоб вода не сильно кипіла і так 15 хв від початку кипіння).
Виймаємо банку, закатуємо кришку. Перевертаємо догори дном і вкутуємо теплою ковдрою на добу. Вихід – 5 баночок по 0.5 літра.
Дивовижне варення з полуниці готово. Взимку ви із задоволенням відкриєте чарівну баночку з ароматним варенням і згадайте найприємніші моменти минулого літа. Смачного!!!

Все про: , , ,