Морс із червоної смородини

Морс із червоної смородини

Морс із червоної смородини

          Морс із червоної смородини. Морс – дуже корисний напій, що складається з свіжо вичавленого соку ягід і компоту, приготованого з вичавлених цих самих ягід. Завдяки такому способу приготування, напій відмінно втамовує спрагу, є прекрасним цілющим зіллям, зберігаючи велику кількість вітамінів і корисних речовин. А також виходить дуже красивим і насиченим за смаком. Морс можна приготувати з будь-яких свіжих або заморожених ягід, що особливо добре взимку або навесні, коли нестача вітамінів відчувається особливо гостро. Ну а з початком сезону пікніків, цей напій з червоної смородини стане відмінним додавання до будь-якого м’ясної страви.

Складники, необхідні для приготування Морсу:
– 700 г червоної смородини (чиста вага ягід),
– 3 літри води,
– 300 г цукру (15 столових ложок)

Приготування Морсу із червоної смородини:
У миску налити холодну воду, викласти смородину і добре промити ягоди, при необхідності, кілька разів міняючи воду.
Відкинути смородину на друшляк, дати рідині добре стекти, потім акуратно зняти ягоди.
Перекласти смородину в чисту миску і злегка розчавити ягоди виделкою, ложкою, або іншими засобами.
Потім протерти через сито, віджимаючи з ягід сік.
При готуванні морсу в спеку, віджатий смородиновий сік можна схвати в холодильник.
У каструлю викласти ягідну макуху і залити 1 літрою води.
Довести до кипіння на середньому вогні, зменшити вогонь до мінімального, і готувати близько 5-7 хвилин з моменту закипання.
В кінці приготування додати цукор, за смаком, і добре перемішати.
Каструлю з морсом накрити кришкою і дати настоятися близько 30 хвилин.
Потім процідити морс через сито і добре віджати ягідну макуху.
Перелити морс в глечик і дати охолонути до кімнатної температури.
Потім з’єднати морс з раніше віджатим соком, добре перемішати і поставити в холодильник до подачі.
Приємного Вам апетиту!

Все про: ,