Літні ягоди для здоров’я

Літні ягоди для здоров’яЛітні ягоди для здоров’я. Літо – це час, коли є природня можливість оздоровити та омолодити організм, забезпечити профілактику та лікування багатьох хвороб, все це можливе завдяки регулярному споживанню літніх свіжих ягід. Ягоди є антиоксидантами, пригнічують розмноження шкідливих бактерій та вірусів, сприяють знешкодженню токсичних речовин, запобігають утворенню каменів, мають сечогінну, протинабрякову та протизапальну дію, запобігають тромбозам, інсультам, інфарктам,захищають мозок від деяких хвороб, запобігають раковим захворюванням, сповільнюють метастази пухлин, допомагають схуднути,омолоджують організм.
Ягоди найкорисніші, коли свіжі, висока температура, сонячне світло та повітря руйнують вітаміни, зокрема вітамін С. Взимку та не в сезон потрібно вживати ягоди замороженими, сушені ягоди можна вживати в меншій мірі.

Полуниця

Полуниця

Полуниця – антиоксидант, джерело вітаміну С, сприяє виведенню токсичних речовин з організму, допомагає нормалізувати сон (завдяки вмісту речовин, подібних до гормону мелантоніну), сповільнює процеси старіння.
Ожина – антиоксидантна дія, сповільнює старіння, нормалізує рівень статевих гормонів, покращує стан судин, зменшує набряки, онкопротекторна дія (захищає ДНКклітин відмутацій) .

Суниця

Суниця

Суниця – джерело вітаміну С, каротиноїдів, фолієвої кислоти, має антистресорну та антитоксичну дію, покращує роботу щитовидної залози, нормалізує артеріальний тиск, захищає клітини печінки від запалень, зношування, має детокс-ефект (знешкоджує токсини), сприяє оздоровленню дихальних шляхів (запальні процеси дихальної системи, відновлення після бронхітів, запалень легенів), допомагає при шкірних захворюваннях (дерматити, екзема).

Журавлина

Журавлина

Журавлина – природній антисептик для сечовидільних шляхів (гострі та хронічні запальні процеси – цистит, пієлонефрит), підсилює здатність печінки до детоксикації, захищає ДНК клітин від злоякісних мутацій, є природнім енерготоніком, зміцнює організм.

Малина

Малина

Малина – природній аспірин (містить саліцилати), знижує високу температуру, зменшує біль та набряки, також малина корисна прибудь-яких запальних процесах в організмі (сухості та почервонінні шкіри, болях в суглобах, варикозній хворобі), має антитоксичну та антиканцерогенну дію, є потужним геропротекторним засобом (сповільнює старіння). Особливо корисна лісова малина.

Обліпиха

Обліпиха

Обліпиха – антиоксидант, багата каротиноїдами та вітаміном С, жовчогінна дія, покращує травлення, усуває сухість шкіри, допомагає загоєнню ран, захищає шкіру від сонячних опіків, сприяє золотистому загару, відновлює стан органів дихання (корисна при хронічних бронхітах, після пневмоній, необхідна курцям).

Агрус

Агрус

Агрус – джерело вітамінів С. Е, групи В. каротиноїдів, сприяє виведенню радіонуклідів та токсинів, покращує травлення, має легку сечогінну та послаблюючу дію, посилює виділення жовчі, сприяє нормалізації маси тіла, онкопротектор.

Чорниця

Чорниця

Чорниця – сильний онкопротектор, має виражений детокс-ефект, покращує зір, захищає очі при роботі з комп’ютером, оздоровлює печінку, покращує стан шкіри та слизових оболонок (запальні захворювання, свербіж, лущення),
лікує запальні захворювання кишечника (коліти),є геропротектором (сповільнює старіння), зміцнює імунітет

Шовковиця

Шовковиця

Шовковиця – багата антїіоксидантом ресвератролом, вгтаміном С, запобігає відкладенню холестеринових «бляшок» на внутрішній стінці судин, а також бета-амілоїдних бляшок (хвороба Альцгеймера), протизапальна дія (артрити, запалення судин), антидіабетична дія (знижує рівень цукру, запобігає різкій втраті ваги при діабеті), противірусна дія (вірус простого герпеса), посилює дію препаратів проти ВІЛ, сприяє дозріванню яйцеклітин та заплідненню), допомагає позбавитись зайвої ваги.

Бузина

Бузина

Бузина – багата на рутин (вітамін Р), зменшує ламкість капілярів та в’язкість крові, запобігає утворенню тромбів (варикозна хвороба, тромбофлебіти, геморой, судинні ретинопатії, застій лімфи, набряки), протизапальна та знеболювальна дія, застуди, захворювання шлунку та кишечника, детоксикаційна дія, очищує нирки, протифурункульозна дія

Вишня

Вишня

Вишня – високий вміст вітаміну С, пектинів та дубильних речовин, зміцнення імунного захисту організму, протизапальна дія (артрити, подагра, захворювання органів травлення), протидіє згущуванню крові (профілактика тромбозів), запобігає відвисанню шкіри, антивірусна та антитоксична дія, нормалізує рівень жіночих гормонів (корисна для жінок різного віку), сильний онкопротектор.

Смородина

Смородина

Смородина – джерело вітаміну С, кальцію, тартронової кислоти, харчових волокон (розчинних
нерозчинних), антиоксидант, захищає ДНК клітин від мутацій, відновлює пошкоджені клітини, має легку сечогінну дію, зміцнює організм, є природнім енерготоніком, покращує стан шкіри, запобігає віковим змінам (обвислість, в’ялість), сприяє нормалізації маси тіла, онкопротектор, (захищає від ракових захворювань).

Калина

Калина

Калина – окрім вітаміну С, є джерелом пектинів, розчинних харчових волокон, які виводять «поганий» холестерин, радіонукліди, нормалізують рівень цукру в крові, розвантажують печінку від токсинів, сприяє росту корисної мікрофлори в кишечнику, зміцненню імунітету, має сечогінний та потогінний ефекти, містить хінну та кофейну кислоти, які захищають мозок та печінку від запальних процесів, передчасного старіння, знижує артеріальний тиск крові, має заспокійливу дію, онкопротектор.

Горобина

Горобина

Горобина – захищає судини від запалень та відкладень холестерину (профілактика інсультів, інфарктів) покращує еластичність судин, попереджує утворення синців та набряків, корисна для людей із варикозною хворобою,запобігає хворобам Альцгеймера та Паркінсона.

Кавун

Кавун

Кавун – містить фолієву кислоту, каротин, пектинові полісахариди і клітковину. Також солі калію, залізо, магній, кальцій, фосфор і натрій. Разом з усім цим кавуни низькокалорійні і часто рекомендуються під час дієти. Кавун має сильну сечогінну дію. Зазвичай це спричиняє вимивання калію, але у м’якуші цієї ягоди є необхідний організму калій, який поповнює запаси. Завдяки цьому кавун чудово очищає організм, при цьому не шкодить йому. Також допомагає при серцево-судинних недугах, позбавляє набряків. Сік добре виводить зайву рідину з організму. Має антиоксидантну дію. Незважаючи на те, що кавун дуже солодкий, його можна їсти при цукровому діабеті, адже він містить цукор, який легко засвоюються. Ягода багата на залізо та фолієву кислоту, тому є необхідною вагітним та тим, хто страждає на анемію. Кавун корисний при гіпертонії, хворобах печінки і жовчного міхура, закрепах, ангіні, циститах, нефриті, пієлонефритах, а також гастритах і навіть отруєннях.

Диня

Диня

Диня – улюблениця багатьох, солодка і ніжна . Містить велику кількість калію та заліза, що корисно людям з підвищеним тиском, хворобами серця, печінки, нирок. Диня мало не єдиний овоч, який містить кремній, він позитивно впливає на кістки, волосся, нігті, шкіру. Також жовта красуня багата на вітамін С, тому добре зміцнює імунну систему. А найцікавіше, що у дині є речовини, які стимулюють вироблення гормону щастя – серотоніну. Диня корисна у післяопераційний період, адже сприяє кровотворенню. Вона також багата на фолієву кислоту. Утім, зловживати динею не варто, адже в ній багато цукру і вона досить важка для шлунка. Саме через це її не радять хворим на цукровий діабет. Сік та м’якуш дині часто використовую як косметичні засоби. Вони покращують стан шкіри та волосся. Диня допомагає при анемії, гіпертонії, хворобах печінки, нирок, застуді, нервових розладах, шкірних захворюваннях.

Персик

Персик

Персик – поліпшує апетит. Персики чи не найкраще впливають на стан шкіри та зовнішній вигляд. Цей фрукт містить винну, лимонну і яблучну органічні кислоти, а також магній, селен, цинк, мідь, марганець, фосфор, залізо і калій. Багатий на вітаміни групи В, через що так добре впливає на шкіру, а також РР, К, Е, С і каротин. У складі є ефірні олії і пектини. Надзвичайно корисні кісточки персика, вони містять мигдалеву олію та вітамін В17. Соковиті фрукти поживні та освіжають. Ці плоди добре поліпшують апетит та зміцнюють після хвороб. Добре посилюють роботу шлунка, допомагає справлятися із жирною їжею. Сік персика корисний при недокрів’ї, захворюваннях шлунка, зниженою кислотністю і закрепах. Утім, зовсім не можна їсти персики тим, хто страждає від ожиріння, цукрового діабету та алергії. Персики мають омолоджувальні властивості, вони утримують в клітинах шкіри вологу, цим усуваючи в’ялість, розправляючи зморшки, а також висвітлюють. Персик корисний при захворюваннях нирок, шлунка, ревматизмі, подагрі. Незамінний при серцево-судинних захворюваннях, а також хворобах жовчного міхура, печінки, недокрів’ї. Рятує від печії.

Абрикос

Абрикос

Абрикос – рятуює серце і зір. Абрикос – це справжня панацея для сердечників. До того ж і у свіжому і у сушеному вигляді (курага). Цей фрукт надзвичайно корисний для них, адже має великий вміст солей калію. У абрикосах також є каротин, необхідний для підтримки зору. Також ця речовина чудово впливає на зовнішній вигляд – надає шкірі свіжості і пружності, а пектин виводить токсини. Абрикос корисний під час дієт. Його можна їсти для профілактики застудних і навіть онкологічних захворювань. Крім того, нормалізує роботу щитовидної залози, допомагає при вологому кашлі. Цей фрукт також багатий на залізо. Наприклад, 100 грамів абрикосів містять стільки ж заліза, як 250 г печінки. Завдяки магнію та фосфору абрикоси поліпшують роботу мозку та пам’ять. Фітонциди, які містяться у м’якуші абрикосів, сприяють загоєнню ран і порізів. Абрикоси не можна їсти діабетикам. Також їх краще не вживати натще і запивати холодною водою, через це може бути розлад шлунка. Абрикосом лікують серцеві захворювання, хвороби нирок, шлунка, печінки, бронхіт, анемію та шкірні захворювання.

Слива

Слива

Слива – для травлення. Слива містить яблучну і лимонну кислоту, в ній більше мінеральних речовин, ніж в яблуках і грушах. Це калій, фосфор, натрій, кальцій. Слива багата на марганець, який допомагає при недокрів’ї. Фрукт виводить радіонукліди, солі важких металів, холестерин, адже містить пектин. Найкорисніші темні сорти. Сушена слива – чорнослив, надзвичайно поліпшує травлення, це природне проносне, яке чудово очищує організм. Дуже корисний чорнослив при тромбофлебіті, оскільки зменшує здатність згортання крові, а також при серцево-судинних захворюваннях. Сливовий сік – жовчогінний і сечогінний засіб. А сік з м’якушем сприяє зниженню кислотності шлунка при лікуванні гастритів і виразки. Сливу рекомендують при закрепі, гастриті, виразці шлунка, недокрів’ї, гіпертонії, серцево-судинних захворюваннях, тромбофлебіті.

Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , ,