Класичний чізкейк

Класичний чізкейк

Класичний чізкейк

Класичний чізкейк. Рецепт класичного чізкейку можна використовувати як основу для приготування різновидів цих ласощів.

Для приготування класичного чізкейку потрібно:
Для коржа:
– масло вершкове (розтоплене) – 5 ст. л.
– крекер вершковий – 200 гр.
– цукор – 1/4 скл.
-сіль – 1/4 ч. л.
Для начинки:
– вершковий сир (кімнатної температури) – 1 кг.
– лимонна цедра – 1 ч. л.
– лимонний сік – 1 ст. л.
-сіль – 1/2 ч. л.
– яйця великі – 4 шт.
– сметана – 1 скл.
– цукор – 1 скл.

Приготування класичного чізкейку:
Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом роз’ємну форму для торта. Блендером добре подрібнити печиво. Додати розтоплене масло, цукор і сіль, перемішати. Викласти отриману масу в форму, придавлюючи пальцями, рівномірно розподілити по дну і краях. Сформувати корж. Випікати 12-15 хвилин. Охолодити на решітці. Вогонь зменшити до 150 градусів.
У чайнику закип’ятити воду. Підготувати начинку. Міксером на середній швидкості збити вершковий сир. Поступово додати цукор, лимонну цедру і сік, сіль. Потім вбити по одному яйця і додати сметану.
Форму з коржем загорнути у фольгу. Вилити начинку. Поставити в деко з високими бортиками, налити в деко окріп таким чином, щоб вода доходила до 1/2 висоти наповненою форми. Випікати близько 1 години 45 хвилин до готовності. Вийняти форму з води, охолодити при кімнатній температурі 20 хвилин. Вістрям ножа провести по стінках, акуратно від’єднати бортики форми. Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження,а коли охолоне залишити в холодильнику на ніч. Смачного!!!

Все про: , ,