Чізкейк з чорницею

Чізкейк з чорницею

Чізкейк з чорницею

Чізкейк з чорницею. Ще один рецепт смачного чізкейку з чорницею, м’ягким сиром і товченим печивом з маслом. Загадковий малюнок на поверхні чізкейку створений за допомогою чорничного варення.

Для приготування чізкейку з чорницею потрібно:
– печиво з борошна грубого помелу – 125 гр.
– масло вершкове – 4 ст. л.
– чорниця – 1 скл.
– цукор – ¾ склянки і 3 ст. л.
– вершковий сир – 350 гр.
– сир Маскарпоне – 1 скл.
– яйця великі – 2 шт.
– яєчний жовток – 1 шт.
– ванільний екстракт – ½ ч. л.
– борошно – 2 ст. л.

Приготування чізкейку з чорницею:
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму. Покладіть печиво в харчовій пластиковий пакет і подрібніть за допомогою качалки. Розтопіть в каструльці вершкове масло, додайте крихти печива і добре перемішайте. Рівномірно викладіть шар просякнутих маслом крихт на дно форми. Перемішайте чорницю з 3 ст. л. цукру в кухонному комбайні до однорідності. Перетріть масу через дрібне сито в каструльку. Доведіть до кипіння і кип’ятіть 3-5 хвилин, до стану джему. Вимийте миску блендера. Змішайте за допомогою комбайна ¾ склянки цукру, вершковий сир, маскарпоне, яйця, ваніль і борошно до однорідності. Залийте сумішшю корж з крихт у формі. Вирівняйте поверхню і акуратно полийте чорничним варенням, створюючи чайною ложкою будь-який малюнок. Випікайте 40 хвилин. Залиште в вимкненій духовці на 1 годину (це для того, щоб не з’явилися тріщини при охолодженні десерту). Потім, помістіть чізкейк з чорницею в холодильник. (Можна спростити технологію і полити готовим чорничним варенням випечений чізкейк). Смачного!!!

Все про: , , ,